Hoe Pagoda Whisky Club is ontstaan.

Wij zijn al geruime tijd zeer geïnteresseerd in whisky en hebben in 2007 besloten om voor het eerst daadwerkelijk naar Schotland te gaan om verschillende distilleerderijen te bezoeken. Van deze eerste reis hebben we nu een jaarlijkse traditie gemaakt.
Onze eerste reis ging via Glasgow naar het eiland  Islay. In 5 dagen tijd hebben we alle 7 distilleerderijen bezocht. We zijn overigens van plan om nog een keer naar Islay te gaan om een diepgaander bezoek te brengen aan verschillende distilleerderijen.

De jaren na onze eerste whiskyreis hebben we vele whisky distilleerderijen bezocht in de Speyside en de verschillende Highlands. Onze vaste uitvalbasis is The Highlander Inn, centraal gelegen in Speyside. Een heel fijn “whisky hotel” welke wordt geleid door Duncan Elphick.

In 2011 bezochten we de heropende distilleerderij Glenglassaugh in Portsoy. We kregen daar van Ronnie Routledge een fantastische rondleiding waar we vele whisky’s rechtstreeks uit het vat hebben mogen proeven. Op dat moment besloten we om ons eerste eigen vat te gaan kopen. Een Glenglassaugh Sherry Octave.

In 2011 hebben we de Pagoda Whisky Club opgericht. Dit maakt het eenvoudiger om onze ervaringen en die van andere leden met meerdere mensen te delen.
In de toekomst willen we met enige regelmaat een clubbotteling van verschillende distilleerderijen gaan kopen, welke we graag willen delen met de leden van de Pagoda Whisky Club en andere geïnteresseerden.

Wij staan altijd open voor ideëen of meningen, welke jullie kunnen mailen via de contact button van deze website.

Met vriendelijke groet en Slainte,


Jochem van den Top en Peter Heij